Crisp x 4

Postad av Peter Frey

Vi har sedan slutet av 2013 byggt upp en helt ny utvecklingsavdelning med medarbetare från olika delar av organisationen blandat med nya förmågor från andra ställen. Utvecklare, personer med redaktionell bakgrund, affärsfolk och andra samlas under det vi nu kallar Utvecklingsavdelningen. Resultaten har inte låtit vänta på sig och vi har ökat trafiken och intäkterna digitalt väldigt mycket det senaste året.

Två tydliga exempel:

  • Mobiltrafiken har ökat med över 150 procent och då vi för ett år sedan precis passerat en miljon unika besökare i veckan ligger vi nu en bit över tre miljoner med högsta notering på drygt 3,5 miljoner.

  • Även Desktop ökar med runt 30 procent mot föregående år vilket är extra starkt, med tanke på att så gott som alla andra nyhetssajter tappar trafik.

Vi har också skruvat upp lanseringstempot betydligt, både inom Expressen Labs och i övriga utvecklingsteam.

2015 närmar sig och vi kan redan nu meddela en del av vår nya laguppställning. För att kunna öka leveranskapaciteten ytterligare kommer vi att samarbeta med experter från Crisp med lång erfarenhet av produktutveckling och agila metoder.

Thomas Thyberg, Mia Kolmodin, Peter Antman och Daniel Sundman.
Thomas Thyberg, Mia Kolmodin, Peter Antman och Daniel Sundman.

Androidutvecklaren Thomas Thyberg stärker upp vårt app-team och kommer att tillföra mycket med sin långa erfarenhet från mediebranschen. Thomas har tidigare hjälpt bl a Aftonbladet att utveckla appar och har ett brinnande intresse för wearables och ny teknik. Kombinationen av erfarenhet och nyfikenhet gör Thomas till ett perfekt tillskott till app-teamet.

Mia Kolmodin går in som produktägare och har med sin erfarenhet av UX och produktutveckling en väldigt passande profil för Expressens växande utvecklingsavdelning. Mia har tidigare hjälp bl a Sveriges Radio och Viaplay med liknande uppdrag. Med Mia i vårt lag som användarnas bästa vän kan vi tillsammans ta nästa steg.

En av Sveriges främsta och mest erfarna personer inom agil utveckling, Peter Antman, går också in som produktägare. Peters brinn för redaktionell utveckling kombinerat med lång erfarenhet av produktutveckling passar som handen i handsken för våra utmaningar 2015.

Sist men inte minst vill vi också välkomna Daniel Sundman som stärker upp vårt SaaS-team – eller Dream Team skulle man också kunna kalla det. Daniels erfarenhet som arkitekt och utvecklare med lång bakgrund från bl a Silicon Valley, SVT mm kommer väl till pass.

Crisp är kända för att ligga i framkant både tekniskt och framför allt inom moderna utvecklingsprocesser och vi på Expressen är väldigt glada att få jobba tillsammans med er. 2015 ser ut att bli ett väldigt spännade år. Välkomna till Expressen, Crisp x4!

PS. Missa inte vår nästa bloggpost, följ oss på Twitter!

Till startsidan