's Picture

In a world full of princesses, dare to be a hot dog

Postad av Linnea Jernow

På Expressen jobbar vi varje dag för att ge våra läsare en bättre upplevelse på våra plattformar och samtidigt fortsätta driva vårt publicistiska uppdrag.

Detta var kärnan i vår föreläsning på Bonnier News-frukosten som anordnades förra veckan i samband med konferensen Women in Tech (WIT) i Stockholm.

I WIT:s Snapchat berättar vår UX-designer Linnea Jernow om dessa utmaningar:

Foto: Suzan Hourieh Lindberg

Vi löser våra användares behov genom att förstå dem så bra som möjligt, samt att låta dem själva göra personliga val.

Eye Tracking hjälper oss att få en ärlig uppfattning om vad våra användare verkligen tittar på när de besöker våra plattformar. Ett exempel var när vi ville testa en shoppingartikel. Skulle användarna förstå om det var en shoppingartikel, eller tro att det var en nyhetsartikel? Vi visade användaren shoppingartikeln och frågade: “Vad är det här för en typ av artikel?”. Då märkte vi var på skärmen användaren samlade information för att ge ett svar, något som kan vara svårt att uttrycka i ord.

Genom att titta på Eye Tracking-inspelningen efteråt kunde vi se om användaren såg shoppingsymbolerna som avslöjar artikeltypen och förstod vad artikeln handlar om.

Här testar vår utvecklingsredaktör Sophie Gill på senaste Eye Tracking-tekniken från Tobii.

I “Min Feed” i SportExpressens app kan användarna själva välja vilket lag de vill följa och få senaste nyheterna om. Emma Lundin är en av utvecklarna som tagit fram “Min Feed”, som personaliserar appen utifrån hur våra sportjournalister kategoriserar innehållet. Sedan lanseringen i höstas har antalet unika besökare som adopterat “Min Feed” i iOS ökat med nästan 40% och i Android 30%.

Under året fortsätter vi att utveckla och förbättra upplevelsen för våra användare genom nya och grymma produkter. För att bild-citera en av WIT:s föreläsare Mehrnaz Amanat Bari, utvecklare på Paradox Interactive:

Sugen att söka jobb hos oss? Maila så svarar vi på dina frågor!

iOS-utvecklare Emma Lundin
UX-Designer Linnea Jernow
Utvecklingsredaktör Sophie Gill

PS. Missa inte vår nästa bloggpost, följ oss på Twitter!

Till startsidan