's Picture

Från ax till limpa – här är nya story

Postad av Rebecca Hagnestad under hackday, valet 2018

På Expressen är det snabba puckar som gäller!

Det blev inte minst tydligt när det nya storyformatet skulle lanseras – bara en vecka efter att första konceptet togs fram på Valhacket i förra veckan.

Här kan du se resultatet!

Förra veckan samlades redaktionen och utveckling på ett gemensamt Valhack – som ledde fram till en lång rad idéer på hur vi tillsammans ska ta Expressens valbevakning till nya höjder. Många team hann dessutom ta fram fungerande prototyper redan under själva hackdagen.

En av prototyperna som togs fram var ett nytt storyformat, inspirerat av det format som finns på sociala medier som Instagram och Facebook.

Erik Vestlund, utvecklare, och Helena Sund, tf trafikredaktör, var med och tog fram det nya formatet.
Erik Vestlund, utvecklare, och Helena Sund, tf trafikredaktör, var med och tog fram det nya formatet.

I dag – mindre än en vecka senare – kunde vi publicera en första story på Expressen.se utifrån konceptet. Bland annat Erik Vestlund och tf trafikredaktör Helena Sund som var med i hackdagsteamet kunde med hjälp av Quickshot-teamet (och en hel del påskgodis) dra en första version av berättarformen i mål! Resultatet rullades ut på fredagsmorgonen och blev ett utmärkt komplement till Expressens stora valreportage om vården – en av väljarnas viktigaste valfrågor.

Här kan du ta del av resultatet!

Nu ser vi fram emot en fortsatt spännande, nyskapande och viktig valbevakning. Och håll ögonen öppna – snart kommer fler snygga valhacksidéer ligga på en Expressen-sajt nära dig!

PS. Missa inte vår nästa bloggpost, följ oss på Twitter!

Till startsidan