's Picture

Kulturliken till Devops-Magnus: ”Viktigt att våga”

Postad av Rebecca Hagnestad under Kulturliken, Best of Demo

Sveriges modigaste utvecklingsavdelning hittar du på Expressen!
En slogan som månadens mottagare av ”Kulturliken” – Magnus Bengtsson – tycker fortfarande stämmer:
– Att försöka sprida kultur och glädje är ibland minst lika viktigt som att göra snygga tekniska lösningar, säger han.

Det var under hösten som det instiftades en ”vandringstumme” som delas ut vid varje Best of demo till en person som på ett bra sätt bidragit till kulturen på Expressen utveckling: ”Kulturliken”.

Först ut att ta emot tummen var Andreas Launila, för sitt omfattande engagemang i att sprida god och välkomnande stämning på hela våning fyra. Andreas Launila har också ordnat med flera ”efter jobbet-aktiviteter” såsom brädspelsträffar.

Tummen vandrade sedan vidare och i december gick kulturliken till Magnus Bengtsson, utvecklare i Devops, med följande motivering:
Kulturliken går till en person som sen länge är viktig för Expressens kultur och dessutom varje dag bidrar till att alla vi andra kan göra ett bra jobb. Han är en trygg klippa som alltid finns där om man undrar hur man ska göra, och som alltid ställer upp och fixar när det riskerar att gå åt skogen. Han är en ambassadör för devopskulturen och vi vet inte vad vi skulle göra utan honom.

Hur kändes det att få ta emot kulturliken?
– Det var roligt, den blir ett erkännande att det som jag och vårt team jobbar för att uppnå, syns och uppskattas. Att försöka sprida kultur och glädje är ibland minst lika viktigt som att göra snygga tekniska lösningar.

Hur skulle du beskriva kulturen på Expressen utveckling?
– Vi har ju en slogan, som inte används så mycket numer, ”Sveriges modigaste Utvecklingsavdelning”. Även om den inte är i centrum så mycket längre tycker jag att den förmedlar något viktigt: Att våga göra saker, och att alltid vara nyfiken och prova. Jag tycker att den forfarande stämmer, vi pratar, hjälper och uppmuntrar varandra till att våga göra saker, det är styrkan i vår kultur.

Vilket är ditt roligaste minne från din tid här?
– Jag har många, tänker på ett “arkitekt”-möte med ett par skäggiga utvecklare med egenhändigt tillverkade foliehattar skissandes på ny arkitektur. Det var väldigt roligt. Sedan är alltid våra namngivningsprocesser för applikationer väldigt roliga, och ytterst förvirrande!
På ett personligt plan är det när vi första gången gick över till en helt containerbaserad miljö, allt fungerade inte men vi vågade och gjorde det ändå.

Nästa mottagare av kulturliken koras den 17 januari då ”Sveriges modigaste utvecklingsavdelning” återigen samlas för Best of Demo

PS. Missa inte vår nästa bloggpost, följ oss på Twitter!

Till startsidan