's Picture

Nu behöver du aldrig missa din favoritkrönikör

Postad av Jakob Wagner

Med senaste uppdateringen av Expressen-appen får du en ännu personligare upplevelse. Det blir enklare att logga in – och du behöver aldrig missa din favoritkrönikör.
Samtidigt får navigeringen och menynerna en välbehövlig ansiktslyftning.

Expressens står för berättande som berör – och det publicistiska uppdraget formulerades redan vid starten 1944 : ”Roa, oroa och förarga”. Våra uppskattade krönikörer, ledarskribenter och kulturmedarbetare hör till dem som engagerar våra läsare allra mest. Nu vill vi göra det ännu enklare att ta del av deras fantastiska texter.

I förra veckan fick de första procenten av våra Android-användare tillgång till en ny, personlig funktion – möjligheten att följa sina favoritkrönikörer direkt i Expressen-appen. Genom att välja vilka krönikörer man vill följa kan man alltid hålla sig uppdaterad och aldrig missa någon engagerande text.

– Man kan följa hur många krönikörer man vill och man kan även ställa in om man vill få pushar när de publicerar nya texter. Pusharna kan man få med eller utan ljud och/eller vibration, berättar Android-utvecklaren Asmir Sabanovic.

För att kunna ta del av funktionen behöver man vara inloggad i appen, vilket genom uppdateringen har gjorts ännu enklare. Genom att logga in och ställa in vad man är intresserad av kan man få en ännu bättre upplevelse.

Vårt team släpper på fler procent av Android-användarna till de nya funktionerna under veckan och möjligheten att följa krönikörer kommer längre fram även till iOS-appen. Samtidigt får nu alla mobilanvändare, oavsett plattform, ta del av en ordentlig ansiktlyftning av menyer och navigering.

Menyerna på vår mobilsajt har varit i princip oförändrade i över 1,5 år och hade behov av att både förenklas, förtydligas – och att hänga ihop bättre med övriga plattformar.

– När vi lanserade vår nya tabletsajt förra året byggde vi samtidigt en ny struktur på menyn och navigeringen. Nu tar vi den stora förbättringen vidare till fler kanaler, säger UX-designer Lars Lundberg och berättar vidare: – Under arbetat har vi pratat mycket med våra användare och fått reda på vad de tidigare upplevt otydliga och hur det skulle kunna bli bättre.

Vi har också tittat mycket på best practice för iOS och Android och anpassat efter hur man är van att navigera i respektive plattform.
I den nya menyn, som fälls in från vänster, får läsaren också enkel tillgång till väder och möjlighet att tipsa Expressen om nyheter.

– Vi har gjort ett rejält facelift, anpassat många små detaljer och fått navigeringen att kännas som en mer modern och trevlig upplevelse, säger Lars Lundberg.

PS. Missa inte vår nästa bloggpost, följ oss på Twitter!

Till startsidan