's Picture

Ny på Expressen – i nyskapad roll

Postad av Jakob Wagner under Nyanställda

Nu ska vi bli ännu starkare på Expressen utveckling! Två nyrekryterade teamleads – Anna Enarsson och Henrik Tornberg – har senaste veckorna anslutit till avdelningen. Här på bloggen kommer du få veta mer om dem – först ut är Henrik!

Välkommen till Expressen, Henrik! Vad ska du göra här?

– Som en av två teamlead ska jag se till att utvecklingsteamen har de förutsättningar som behövs för att kunna göra sitt jobb och verkligen jobba med kontinuerlig förbättring av både produkt och arbetssätt. Det kan handla om allt från att undanröja hinder till att coacha enskilda medarbetare eller hela team. Mitt fokus är Verktygsteamet och Sajt- och tv-teamet.

Vad lockade dig till Expressen utveckling?

– Jag har haft ögonen på Expressen ett tag, och är imponerad av hur man de senaste åren gjort en målmedveten resa som lett fram till att man - vi - i dag är en av Mediesveriges vassaste utvecklingsavdelningar. Det som lockar mig är chansen att tillsammans med duktiga och engagerade kolleger jobba datadrivet, tvärfunktionellt och innovativt för att Expressens viktiga journalistik ska nå ännu fler svenskar varje dag.

Vad har du gjort tidigare?

– Närmast kommer jag från Sveriges Radio, där jag bland annat jobbat som Produktägare för personalisering, agil projektledare och UX-designer. Så jag känner mig hemma i en miljö där utvecklare och journalister samarbetar varje dag. Jag har också jobbat som journalist, utvecklare och projektledare inom användarresesearch. Genomgående sedan 90-talet är att jag på olika sätt jobbat med användarcentrerad utveckling.

Hur tror du att Expressen skiljer sig från övriga arbetsplatser?

– Expressens puls och själ är ju kvällstidningens, vilket gör att det händer mycket hela tiden och att det är snabba beslutsvägar och ett stort framåtdriv. Sånt är utmanande och roligt, och det passar bra med en digital utvecklingsavdelning som gärna jobbar med ständig förbättring av produkterna med hjälp av korta feedbackloopar.

Vågar du ge några första intryck av Expressens utvecklingsavdelning?

– Efter drygt en och en halv vecka kan jag redan se att det verkar vara en harmonisk arbetsplats med engagerade och drivna medarbetare som verkligen brinner för vad de gör. Det finns glädjande nog också en levande diskussion kring hur vi kan hjälpas åt att göra det ännu bättre nästa gång.

Vad hoppas du åstadkomma på Expressen?

– Med min redaktionella bakgrund hoppas jag kunna främja ett ännu närmare samarbete mellan Utvecklingsavdelningen och redaktionen, eftersom jag är övertygad om att de bästa lösningarna ligger precis i skärningspunkten mellan innehåll, teknik och användarupplevelse. Mitt UX-hjärta klappar också extra för läsarnas upplevelse och behov, så jag vill också bidra till att så många olika delar av Expressen som möjligt jobbar ännu mer med användarupplevelsen i fokus.

FAKTA: HENRIK TORNBERG

Ålder: 45

Bakgrund: Född och uppvuxen i Uppsala, där jag också tillbringade min studietid (Medie- och kommunikationsvetenskap, ADB, walesiska och företagsekonomi). Stockholmare sedan 22 år, med tidigare arbetsgivare som Ipsos, Spray och Sveriges Radio.

Bor: Solna

Fritiden: Science fictionnörd. Beagleägare.

PS. Missa inte vår nästa bloggpost, följ oss på Twitter!

Till startsidan