's Picture

Nytt, spännande och ansvarsfullt uppdrag

Postad av Jakob Wagner

Med två nyrekryterade teamleads – Anna Enarsson och Henrik Tornberg – ska vi bli ännu starkare på Expressen Utveckling. Nyligen berättade Henrik på bloggen om sin nya roll – nu är det Annas tur!

Nu har du varit här i åtta veckor, Anna. Hur har det varit den första tiden?

– Det gläder mig varje morgon jag vaknar att få komma till jobbet och få möta alla härliga människor på min nya arbetsplats! En av mina första uppgifter var att hålla medarbetarsamtal med alla i teamen vilket var en perfekt chans att börja bygga de relationer med teamen och teammedlemmarna som kommer bli grundstenen i mitt uppdrag som teamlead och coach. Det är inte lätt, men aldrig tråkigt att få arbeta med människor och få dem att hitta sitt syfte, inse hur värdefulla de är och vilken otrolig utvecklingskraft som finns i oss när vi får göra det vi brinner för. Då kan vi bidra till en större gemensam insats och bli accepterade för dem vi är.

Vad är det du ska göra här på utvecklingsavdelningen?

– Jag har fått ett väldigt spännande och ansvarsfullt uppdrag på Expressens utvecklingsavdelning som teamlead för Device- och Quickshot-teamen. Svaret på vad jag kommer att göra är – det som behövs, för att teamen ska vilja och kunna leverera värdefulla lösningar och verkligen gilla att komma till jobbet varje dag. Jag kommer verka för att det ena ska ge det andra.

Vad har du gjort tidigare?

– Jag har en bakgrund inom sälj, affärsutveckling, media, 3D-visualisering, verksamhetsutveckling. projektledning, agilt utvecklingsarbete och brinner för kundupplevelse, storytelling, mångfald, relationer och kommunikation.

Vad lockade dig med att jobba hos Expressen?

– Jag blev intresserad av Expressen och rollen då den kombinerar det bästa av det mesta vad gäller det jag tidigare arbetat med, är kompetent inom, har en passion för och vill lära mig mer om. Att arbeta med personalansvar och samtidigt få arbeta strategiskt i utvecklingsledningen med ett så spännande varumärke, i en alltid lika relevant och aktuell miljö som en redaktion är riktigt häftigt!

Vad hoppas du åstadkomma på Expressen?

– Jag har arbetat med affärs-, produkt-, tjänste- och verksamhetsutveckling så länge att det var dags att börja jobba dedikerat med det som enligt mig är grundförutsättningen för ett framgångsrikt utvecklingsarbete. Ett inspirerande och coachande ledarskap, en passion för att lyfta människor, relation och kommunikation, och en arbetskultur som främjar innovation och ständigt lärande. En arbetskultur där teamen inte bara bidrar till en samlad leverans utan tillsammans skapar och levererar värdefulla lösningar för användarna när de jobbar mot delade mål med resten av verksamheten.

alt
alt

FAKTA: ANNA ENARSSON

Ålder: 44

Bakgrund: Pluggade java redan 1997 och pluggar just nu business relations. Blev VD för en bowlinghall som 27-åring efter att ha producerat en bioreklamspot för dem. Arbetade nio år med 3D-visualisering och senast som projektledare och scrum master på Harbour Front.

Bor: Har flyttat över 25 ggr på 20 år så jag är snabbrörlig. Älskar Norge efter att ha bott där i över fem år men håller på Sverige, fortsatt ;)

Fritiden: Älskar film och serier.

PS. Missa inte vår nästa bloggpost, följ oss på Twitter!

Till startsidan