's Picture

Quickshot nominerat - igen

Postad av Lars Wiklund

Vi ska inte hymla med det.
Det här inlägget skriver vi för att skryta.
Och för att fiska röster, så klart.
Reportaget om IS-kvinnorna i fångenskap, som togs fram av oss i Quickshot-teamet, är nominerat till det europeiska webbpriset Lovie Awards.
Hjälp oss - omröstningen stänger torsdag 8 oktober.

Det är inte första gången Quickshot-teamet uppmärksammas i så här fina sammanhang. Expressens publicering av Avpixlat avpixlade, som gjordes i samarbete med Researchgruppen, tilldelades först det prestigefyllda priset Guldspaden.
Quickshot stod för presentationen av reportaget, och det blev så lyckat att vi vann pris i Scandinavian News Design 2014.

Priser och nomineringar är givetvis smickrande, och nu är det alltså dags igen. Nyligen nåddes vi av nyheten att vår specialsajt om kvinnorna i fångenskap hos IS är finalist till det europeiska webbpriset Lovie Awards.
Reportern Terese Cristiansson och fotografen Martin von Krogh följde flera familjer i sökandet efter kvinnor som blivit tillfångatagna av Islamistiska staten, IS.
Givetvis sträcker vi på oss lite extra nu, och nomineringen uppmärksammades på Expressen.se.
- Vårt Quickshot-team jobbar tillsammans med reportagechef Christofer Brask för att göra våra reportrars och fotografers arbete rättvisa - och lyfta fram dem i alla kanaler, sa redaktionschef Magnus Alselind då.

Här får berättelsen stå i centrum

Utvecklarna Johan Bjurling och Daniel Lundin, samt designern, Erik Anderberg gjorde lösningen, som presenterades både på svenska och engelska.
– Vi ville göra det lätt att navigera mellan de olika kapitlen. Här får berättelsen stå i centrum och designen framhäva det starka reportaget, säger Johan Bjurling.

Fram till torsdag den 8 oktober går det att rösta fram vinnaren i Lovie Awards. Och nu hoppas vi få lite extra draghjälp de sista dagarna innan omröstningen stänger, så med ditt generösa knapptryck här kan du hjälpa oss.
Tack!

FAKTA Lovie Awards är ett pris som lyfter fram det bästa på internet i Europa. Det är femte året i rad som priset delas ut i ett flertal olika kategorier. Bakom utmärkelsen står International Academy of Digital Arts and Sciences (IADAS), som också arrangerat det internationella webbpriset Webby Awards sedan 1996.

PS. Missa inte vår nästa bloggpost, följ oss på Twitter!

Till startsidan