Quickshot vinner pris för Axpixlade-granskningen

Postad av Jakob Wagner under Quickshot, priser, team

Expressens utvecklingsteam Quickshot levererar ständigt nya interaktiva funktioner och tjänster. Nu vinner teamet pris för den digitala presentationen av granskningen ”Avpixlat avpixlade”.
Society for News Design Scandinavia prisar lösningen där de anonyma skribenterna axpixlades framför besökarens ögon.

Ni som har hängt med i bloggen känner till Quickshot-teamet sedan tidigare, det team med utvecklare och redaktörer som arbetar i mycket nära samarbete mitt på centralredaktionen. Genom att paketera innehåll på nya, interaktiva och tillgängliga sätt skapar de ständigt spännande upplevelser – och levererar varje vecka nya funktioner och tjänster för både mobil- och desktopsajterna.

Nu prisas återigen teamets arbete med Expressens och Researchgruppens granskning ”Avpixlat avpixlade”. Presentationen av granskningen – som redan tilldelats det prestigefyllda priset Guldspaden i klassen Webb – vinner nu pris i Scandinavian News Design 2014.

Priset delas ut av Society for News Design Scandinavia och är i klassen ”Best digital Detail”. Det är första gången Expressen tilldelas pris i denna klass.

Den digitala presentationen togs fram av Quickshot-teamet i nära samverkan med Expressens grävgrupps Christian Holmén och David Baas. Om du inte sett resultatet tidigare hittar du det här.

Quickshot-teamet har den senaste tiden tagit fram flera uppmärksammade lösningar. Här finns några exempel:

Du hittar ännu fler funktioner och lösningar från Quickshot-teamet på samlingssidan Expressen.se/interaktivt.

Jakob Wagner
redaktionell utvecklingschef

PS. Missa inte vår nästa bloggpost, följ oss på Twitter!

Till startsidan