's Picture

"Roligt att det jag byggt här kommer att ses av väldigt många"

Postad av Sophie Gill

Hej Nina!

Det har varit roligt att ha dig här på Expressen Utveckling under hösten, du har varit väldigt uppskattad!

Hur har det varit att praktisera på Expressen?

– Väldigt bra, lärorikt!

Kan du berätta om teamet du jobbat i?

– Jag har suttit med i Quickshot-teamet. De jobbar mycket med förfrågningar som kommer från redaktionen. Stor del av arbetet är olika longreads och att hitta nya spännande format och uttryck som kan ge mervärde för läsarna. Exempelvis har teamet under hösten jobbat med longreads och ljudspelaren för klimatsatsningen. Även målservice har utvecklats av teamet.

Vad har du fått göra?

– Jag har dels varit med och parprogrammerat i olika projekt och själv gjort en del enklare styling. Men jag har också ägnat mycket av min tid åt att bygga ett plugin till Bonniers nya cms som redaktionerna använder sig av. Det är ett före/efter bildverktyg som är gjort i React. Här har jag suttit en hel del själv och jobbat, men även tagit hjälp av andra i teamet.

Vad har varit dina största lärdomar?

– Att det finns många olika sätt att lösa saker på, att alla skriver kod olika, att små projekt som växer lätt blir oöverskådliga med tiden och att refaktorering är bra att göra med jämna mellanrum. Jag har även fått en känsla av hur det är att sitta och koda med andra som är mycket bättre än mig själv – hur jag både lär mig massor av det, men också att det kan kännas svårt att själv skriva kod inför andra som är mycket bättre och har mer erfarenhet än jag. Något som jag tror man måste lära sig att på något sätt hantera, att utsätta sig för det gör att man blir bättre.

Vad har varit roligast?

– Att få skriva kod och sätta mig in i hur en stor utvecklingsavdelning kan fungera. Att sitta i ett väldigt trevligt team och få chans att prata med så många schyssta människor och få bekräftat att utvecklare rent generellt är väldigt hjälpsamma och schyssta. Det har även varit roligt att se att det jag byggt här faktiskt kommer användas och ses av väldigt många människor. Även inslag som de väluppstyrda "best of demos" som anordnas en gång i månaden samt konferens och julfest, har varit kul att få ta del av.

Hur tror du att Expressen skiljer sig från övriga arbetsplatser?

– Det beror så klart på vad man jämför med, men till skillnad från en webbyrå och andra klassiska frontend/webutvecklingsföretag så är Expressen en väldigt stor arbetsplats med en stor utvecklingsavdelning med många olika team. Det finns väldigt mycket kompetens inom olika områden under samma tak. Expressen jobbar ju också med en egen produkt vilket skiljer sig från alla företag som sitter och gör produkter åt andra.

Vad ska du göra nu?

– Jag ska tillbaka till skolan efter jul för att läsa några sista kurser, sen väntar arbetslivet igen till sommaren.

Tack Nina, du är välkommen tillbaka!

Nina Sjöberg:

Ålder: 30

Utbildning: Frontend-utveckling, Nackademin

Bor: Viksäter, utanför Södertälje.

Vill du arbeta på Expressen utveckling?

PS. Missa inte vår nästa bloggpost, följ oss på Twitter!

Till startsidan