's Picture

Shopping på LEVA&BO

Postad av Nathalie Wassgren

Många känner kanske inte till det, men utveckling på Expressen handlar om så mycket mer än bara utveckling av Expressen.se. Exempelvis har vi ett team som jobbar med våra fyra magasin (Hälsoliv, Allt om Bilar, LEVA&BO och Allt om Resor), ett annat team som enbart jobbar med TV-spelaren och ett tredje team som ständigt bygger nya häftiga sätt att presentera nyheter på (läs mer om Quickshot-teamet här).

Jag sitter i det förstnämnda Magasin-teamet där jag bland annat har hand om utvecklingen av LEVA&BO – Sveriges största inredningssajt. LEVA&BO håller koll på olika stilar och trender, inspirerar och kommer med tips. Men, inte bara det. Här erbjuds användarna också möjligheten att handla de produkter vi skriver och tipsar om, direkt på sajten. LEVA&BO är alltså en kombinerad inredningssajt och webbshop där du som användare med ett enkelt knapptryck kan gå från att bli inspirerad till att uppfylla dina inredningsdrömmar, allt utan att lämna artikeln du läser.

Det hela började i höstas då vi inledde ett samarbete med ett konstgalleri på Gotland. Vi i utvecklingsteamet fick uppgiften att bygga ett konstgalleri på LEVA&BO där det från början skulle säljas tavlor av två konstnärer. Roligt tyckte vi utvecklare eftersom vi gillar ny och outforskad mark. Sagt och gjort, ett konstgalleri byggdes och det med hjälp av e-handelsplattformen Tipser. Förutom att vara en smidig lösning med en massa bra produkter, är Tipser byggt så finurligt att din varukorg följer med dig om du surfar vidare in på en annan sajt som också implementerat en Tipser-shop. Valet av e-handelsplattform kändes därför tämligen enkelt eftersom vi fick möjlighet att erbjuda våra användare inspiration och en enkel shoppingupplevelse – allt i ett.

Här ser ni en skärmdump på konstgalleriet. Två konstnärer blev snart fler och idag kan våra användare handla konst från hela tio konstnärer och sammanlagt 34 verk.

Men shoppinghistorien på LEVA&BO slutar inte där. Efter all bra respons vi fick på konstgalleriet ville redaktionen jobba vidare med sina inspirationsmöjligheter och idéen om en butik som sålde annat än konst började ta form. Ett par veckor senare kunde våra användare ta del av LEVA&BO Shopping där vi idag säljer allt från mattor till stekpannor (och allt däremellan).

Här ser ni en skärmdump på shoppen där vi bland annat skriver om (och säljer) den omtyckta fjäderlampan.

Något som uppskattats av både redaktionen och våra användare är möjligheten att kombinera artiklar med shopping vilket demonstreras bra i den här artikeln.

I den här artikeln som handlar om en kvinna som gör tårtor av blommor har redaktören lagt in en mini-shop innehållandes artiklar relaterade till just blommor. Smidigt!

Som en bonus erbjuder vi dessutom något som vi kallar bildtaggning där redaktörerna direkt i en bild kan lägga in shoppinglänkar. I bilden nedan har användaren möjlighet att köpa de två kuddöverdragen bara genom att klicka på produkterna i bilden.

Allt det här – shoppen, mini-shoppen i en artikel och bildtaggningen – gör det möjligt för våra redaktörer att gå steget längre i sitt arbete och helt enkelt erbjuda användarna en helhetslösning på deras inredningsproblem. Användarna får tips och inspiraton och kan direkt göra något åt saken. Enkelt och uppskattat! Dessutom hade vi utvecklare väldigt roligt när vi implementerade det hela!

PS. Missa inte vår nästa bloggpost, följ oss på Twitter!

Till startsidan