's Picture

Sveriges bästa utvecklare, igen!

Postad av Hans-Göran Persson

Vi brukar ofta säga vi har några av Sveriges bästa utvecklare och förra året fick vi ett bevis på det när Joel Abrahamsson utsågs till Sveriges bästa utvecklare av IDG. Även i år hade vi glädjande nog med inte bara en, utan två, utvecklare med på topp tio på IDGs lista.

På plats nummer nio återfinns Oscar Tholander, backendutvecklare och svensk mästare i att hitta svarstidsavvikelser i nittionionde percentilen. Oscar kom till oss som en relativt junior utvecklare för några år sedan. Han kom snabbt att blomma ut till en stabil medlem i vårt API-team. Därefter har han även utvecklats till en viktig evangelist för vår utvecklingsmetodik och en kulturbärare då han förkroppsligar begrepp som DevOps och TDD (eller snarare BDD).

På plats nummer åtta hittar vi Henrik Tengelin, vår frontendlead och enligt mig Sveriges kanske största browsernörd. Till skillnad från Oscar så kom Henrik till oss med mycket existerande erfarenhet då han varit en viktig kugge på både Aftonbladet och EPiServer. Likt ett fint vin fortsätter han att utvecklas och sprida glädje. Med sin specialistkunskap inom frontend får han våra besökares webbläsare att gråta av prestandamässig glädje.

Även om vi själva tycker att vi har flera av Sveriges bästa utvecklare, och då inte bara Henrik och Oscar, är vi mäkta stolta över att återigen få ett bevis på detta. Inte minst i ett sammanhang där vi tillsammans med våra kollegor på Bonnier Broadcasting gjort att Bonnier har 13% av utvecklarna på listan.

PS. Missa inte vår nästa bloggpost, följ oss på Twitter!

Till startsidan