's Picture

Sveriges tredje bästa utvecklare

Postad av Jakob Wagner

I dag firar vi här på Expressens utvecklingsavdelning.

Vår lead developer och tekniska utvecklingschef Joel Abrahamsson har av tidningarna Computer Sweden och Techworld utsetts till Sveriges tredje bästa utvecklare.

– Det är roligt att det arbete som vi tillsammans med alla duktiga kolleger har gjort på Expressens utvecklingsavdelning senaste åren väcker uppmärksamhet, säger Joel Abrahamsson i en artikel på Expressen.se.

Sedan Joel Abrahamsson kom till Expressens utvecklingsavdelning för lite mer än två år sedan har mycket hänt. Antalet medarbetare har ökat i högt tempo och tekniken har tagit stora steg framåt.

Joel har skrivit om den tekniska resan hittills där han själv är hjärnan bakom stora delar av arkitekturen.

– Jag brukar säga att strunt samma vilka tekniker man väljer, så länge teknikerna matchar arbetssättet som man vill ha. Vi arbetar mycket med Node.JS, kanske inte för att det är det tekniska bästa valet, men det passar det sätt vi vill arbeta på väldigt bra.

Målet: Sveriges modigaste

Jag vill att Expressen ska ha Sveriges modigaste utvecklingsavdelning

Som lead developer, eller chefsutvecklare, kodar Joel en hel del själv men framför allt coachar och stöttar han de andra utvecklarna på avdelningen. Han är en förkämpe – ibland högljudd sådan – för sin filosofi att utveckla på moderna sätt.

– Jag vill att Expressen ska ha Sveriges modigaste utvecklingsavdelning. Om vi hela tiden deployar nya features bygger vi inte upp lager som vi blir rädda att releasa för att det ska gå fel.

Två grundstenar i Joels ambition att bli modigast är utveckla testdrivet och skriva enkel produktionskod.

– Det är viktigt att vi inte angriper en feature genom att tänka "hur ska koden för detta se ut?" utan i stället genom att tänka "hur ska jag skriva ett test för det här?".

Hellre vältestat än vackert

– Vi skriver inte heller kod som inte har behov av just nu, och strävar hela tiden efter läsbarhet och att bara vara så generiska som vi behöver.

"Hellre vältestad produktionskod som gör exakt det den ska göra än vackert modellerad och 'flexibel' produktionskod", förklarar Joel i en presentation han håller för alla nya utvecklare.

Vill du jobba tillsammans med Joel och alla andra duktiga utvecklare på Expressen? Vi letar ständigt efter nya stjärnor – läs mer på vår jobbsida.

PS. Missa inte vår nästa bloggpost, följ oss på Twitter!

Till startsidan