's Picture

Talangrekrytering

Postad av Emma Lundin

Förra veckan var jag och Fredrik på Uppsala Universitet och Linköpings Universitet för att hitta kandidater till Bonnier News talangprogram, Digital Potential Program, som går av stapeln i höst. Tillsammans i montern hade vi representanter från DN, Bonnier News Sales och Academic Work, och för att locka till oss studenterna delade vi ut över 300 (!) juicer samt att de fick testa på VR och AR.

Digital Potential Program söker just nu nyutexaminerade talanger till att jobba med digital utveckling. Expressen söker webbutvecklare som tillsammans med drivna kollegor kommer att arbeta med sajter som används av miljontals människor varje vecka. Expressens avdelning präglas av engagemang, tävlingsanda och kreativitet. Teamen är tvärfunktionella och man arbetar testdrivet för att utforska hypoteser om hur produkterna kan bli ännu bättre. Programmet innebär att du kommer få en introduktion i form av ett bootcamp där du får möjlighet att arbeta tillsammans med flera av avdelningens utvecklingsteam för att lära känna alla. I slutet av introduktionen kommer du landa i ditt hemmateam.

Varför ska man söka till Expressen?

Mitt första jobb efter högskolan började ungefär på samma sätt. Jag gick ut medieteknikprogrammet på KTH förra sommaren, 2016, och började söka jobb ungefär en månad innan jag skulle lämna in mitt exjobb. Expressen sökte då juniora frontendutvecklare, en ansökan som ungefär fungerade på samma sätt som Digital Potential Program. Jag blev anställd via Academic Work i sex månader under min provanställning, och fick sedan ett erbjudande om att bli anställd på Expressen. Expressen är en otroligt lärorik arbetsplats. Eftersom jag var helt nyutexaminerad fanns det gott om arbetskunskap att ta till sig - som många på Expressen besitter och är villiga att lära ut. På denna arbetsplats tar man mycket ansvar för sitt eget lärande, precis som i skolan, men här får du utrymme till att hålla på med det du tycker är kul och som intresserar dig. Jag började på Expressen som webbutvecklare, men har under mina sju månader hittills jobbat med allt från våra API:er och personaliserat innehåll till frontend för prisbelönta webbsidor, och idag jobbar jag som iOS utvecklare i Device teamet. App-utveckling är något som var helt nytt för mig, men Expressen är en arbetsplats där det finns utrymme till att lära sig och utvecklas inom något man själv vill och brinner för, vilket gör det motiverande för vilken utvecklare som helst. Så gillar du att programmera samt besitter goda kunskaper från skolan, tveka inte att söka! Här jobbar även Sveriges bästa utvecklare, hur mycket säger inte det?

Läs mer på: https://www.academicwork.se/annons/ta-plats-hos-sveriges-modigaste-utvecklingsavdelning/14982318

PS. Missa inte vår nästa bloggpost, följ oss på Twitter!

Till startsidan