's Picture

Tv- och teknikpremiär

Postad av Peter Hofer

I dag lanserades Börsmorgon, Expressens och Dagens Industris gemensamma tv-satsning. Nyhets-tv i högt tempo med analyser, intervjuer och experter vänder sig till alla börsintresserade och sänds varje vardagsmorgon, 10 minuter innan börsens öppnande.

Programmet sänds live från vår nya tv-studio med 3d-grafik, vilket skapar en helt ny studioupplevelse. Tv är något Expressen storsatsar på just nu. Ny teknik är på plats, nya studios håller på att byggas, och vi letar alltid efter nya medarbetare som kan hjälpa till att lyfta Expressen TV till nya höjder.

Börsmorgonprojektet har pågått under en månads tid och ger Expressen och Dagens Industri möjlighet att visa samma innehåll på båda tidningarnas sajter. Detta har inneburit ett nära arbete mellan redaktioner och utvecklare på de båda tidningarna – mycket givande för alla inblandade.

För att slutupplevelsen ska hålla samma kvalitet som den nya produktionen valde vi att sända Börsmorgon i HD-kvalitet både live och ”on demand” på DI Play och Expressen TV. Detta ställde nya krav på produktionsprocessen, videoströmmar och videospelaren.
Trots utmaningar kunde Börsmorgon ses live på både DI och Expressen i högupplöst kvalitet, för att sedan kunna avnjutas i klippform på både DI Play och Expressen TV.

Missa inte Börsmorgon, varje vardag kl 08.50!

PS. Missa inte vår nästa bloggpost, följ oss på Twitter!

Till startsidan