Välkommen UX-Erik!

Postad av Jakob Wagner under rekrytering

Expressens utvecklingsavdelning fortsätter att växa. I måndags anslöt UX-designern Erik Anderberg – som ska fokusera på användarupplevelsen i alla våra kanaler.

"Det känns väldigt spännande att vara på plats. Det händer mycket här." säger Erik i en första intervju med bloggen.

Erik Anderberg är det senaste tillskottet till vår utvecklingsavdelning. I måndags gjorde han sin första dag på tidningen och han har redan kommit i gång med ett första projekt. Erik har en gedigen UX- och designbakgrund. Efter att ha pluggat på Hyper Island har han bland annat arbetat som global art director på Pricerunner och nu senast som designansvarig på Tradera/Ebay i fyra år, med stort fokus på användarupplevelsen.

Välkommen! Hur känns det att vara här?
– Fantastiskt! Det känns väldigt spännande att vara på plats. Det händer mycket här och Expressen satsar mycket på att lyfta sig i alla digitala kanaler.

Vad lockade dig med Expressen?
– Det är en mediehus som vill modernisera presentationen av sin produkt i både nya och befintliga kanaler. Där vill jag gärna vara med. Sedan är det också väldigt roligt att vara med och bygga upp en ny utvecklingsavdelning.

Vad kommer du att fokusera på här?
– Jag kommer att fokusera på att optimera användarupplevelsen i linje med Expressens varumärke och grafiska identitet. Jag vill vara med och göra användningsbar design till produkter och tjänster.

UX står ju för user experience. Vad innebär egentligen att vara UX-designer?
– Som jag ser det kan man vara en renodlad UX-person och då bara arbeta med wireframes, data och tester. Som designer fokuserar man mer på det grafiska. UX-designer är en kombination av de två delarna.

Spännande! Hur har den första veckan varit?
– Intrycksfull – för att sammanfatta i ett ord. Det har varit fullt ös med många människor att träffa och ansikten att lära sig namn på!

Berätta något mer om dig själv?
– Jag är uppväxt i Åhus i Skåne, men bor sedan tio år i Stockholm. Jag är intresserad av musik, handboll, tatueringar och – kanske lite otippat – golf.

Kul att ha dig på plats, och återigen: Välkommen!
– Tack! Nu kör vi så det ryker!

Jakob Wagner

PS. Missa inte vår nästa bloggpost, följ oss på Twitter!

Till startsidan